Tips

Fem grundläggande tips för onpage-optimering

I dagens medialandskap är det lätt att glömma vad grunderna i en sökmotoroptimering handlar om. Det är viktigt att göra en grundläggande onpage-optimering oavsett storleken på företaget. Här kommer därför fem stycken grundläggande onpage-tips.

Många vill fokusera på att genomföra en sökmotoroptimering men många glömmer då bort i all hast att anpassa sin webbplats efter de grundläggande rekommendationer och riktlinjer som finns utsatta för anpassning av just webbsidan. Det är många i SEO-branschen som benämner detta som onpage-optimering. Det finns mycket att vinna ifall du ser till att varje sida på webbplatsen följer de grundläggande rekommendationerna. Idag finns det många webbplatser som saknar en grundläggande struktur med inbyggt sökordstänk. Oavsett om du arbetar ensam på ett litet enmansföretag eller på ett stort internationell företag är det här rekommendationer värda att följa.

Här är en lista på fem stycken grundläggande onpage-tips viktiga för varje sida på webbplatsen.

  1. Titeln får vara på max 64 tecken och bör innehålla sökordet för sidan.

  2. Det ska finnas en h1a (rubrik) och den ska innehålla sökordet för sidan.

  3. Sidan ska överlag bestå av unikt och relevant innehåll.

  4. Din meta-description ska vara unik och bestå av 156 tecken som innehåller sökordet.

  5. Använd alt-taggar på bilderna som förklarar och innehåller sökordet.

Följer du dessa grundläggande rekommendationer på webbplatsen har du byggt en stabil grund för ditt framtida arbete med sökmotoroptimering. Behöver du vidare hjälp med anpassningen av din hemsida? Kontakta då webbyrån Wasabi Web för effektiv och professionell hjälp.